Friday, June 10, 2011

burger king pilahdelphia



malam lepas wedding day.
menggatal2 tekak ni nk mkn burger.
ngeko la c bujang2 ni mengetea.
ohh burger.rasenye da 5 bulan x mkn.
nyummm4..






menumpang outdoor ferantin


orang sbok nk beroutdoor
haku pon nk jgak.
berbekal kan camera mahal aidit.
hah hamek kau.cantik nok gmbr mak..
aku dgn tatin same jehh.
suke begambor,





ni la aidit belalai dgn ahmad beburung.dieorg best.sgt2 ok.















peganti kak dim nihh..




wedding day

huhhh,,
bru dpt update kau da 2 mgu bu nk critekan..
kelazzz kan uolsss.
aku bz la nokk,
kesiannn x dpt nk update blog kt kl..
kakak aku da kawin.
kawin yg da nikah,,hahaha.
hari2 tido bdua ,amboii sodap la kan.
macam2 aktiviti malam dapat rasekan..
jalez laa,mk nak kawin nak kawin..
hahaha
aku pling bz skali,
org 2 pgil,org ni pgil.wow,hot la mcm lisa surihani da rse.
yel."OHH NI UYUN KE"?DA BESAR KAN.DULU KCIK JE.
amboiii kak,mstilA,x kn btmbh kcik plak..
spupu abah siap pgang tgn trik,bkak kusi suh duduk
sbb nk interview ank abh no 2 nih.
yelaa nok,kkak bkn ape,kakak kn lowwww profile..

pic sume ade kt fb.mlz nk upload.nah 2,3 je
bahan bukti.ok.




haaa,,ni pic pembuka tirai,..vogue kan.tau dah,hahaha



penutup tirai..my family.i luv u all


Thursday, June 9, 2011

saloon kesayangan.


hamboiiiii,menguning..
hamek kau.
dah lme tp bru nk tunjukkan kan
aku nk trim rmbot je,,tp ni yg jdi.
trim colour cuci ,hah pakeg kakak dapat..
tq la,duit kakak pon abis kn diknon..






Saturday, May 21, 2011

secret recipe




lepaking at secret recipe imbi.
b4 wait my dear baby turosss.. n c.ecal krew.!
awesome day..wow muslimah gitu.!
tbe2 rse terbuka je hati ni nk memakai shawl .











kejam nye masalah ini.

masalah la..malang ape lg yg mnimpa nih.
sy bkn pengacau hubungan org,,jauh sekali keluarga org
sy masih waras dan tau berfikir.
kenapa la terkenal plak dgn si mamat nihh.
adoiiii.masalah btol.
lg jd masalh ble die x phm bahase.
nk gune bhse ape lg erk.
kau 2 laki orang, suami org, ayh org, kekasih org,menantu orang, ..
ok ckup x.??haa ? x lg,!
mmg x phm bahse.bak kate mak aku bini kau 2 pgi jge,
tp kau tetaP jugak send2 msg call2 aku.
kau kte kau dgn bini kau x sehaluan.

tp knpe kau nk ggu hidup aku
x kisah la kau tudm ke pegawai ke exec ke,
aku mmg xd perasaan nk berkawan ngn kau la .
ko kte,ko bkn nk skandal pon cuma kawan je.
aku plak jd malu,mcm perasan plak kn.
tp ble aku bkwan ngn ko,ko msg aku mcm bkn bkwn dah.
ckp nk kongsi masalah tp xde pon.
ntah la,aku x tau nk ckp mcm mane.
adooii ,,fuck btol la.
knpe la kau slalu mkn stu kdai dgn aku dulu.
kalau x xde nye jd mcm ni
tp aku rspect ko sbb ko mngaku jugak yg ko ayh kpde 2 org ank.
atleast ko x tipu aku,
ksian la ank kau,dieorg kcik lg kot,
aku x nk jd pnyebab.tlg la jgn kacau life aku lg.
x kisah la ko nk ckp bini ko ade skandal ke ape ke.
tp aku mmg x bole nk berkawan,
sume kawan aku x setuju aku bkwan dgn kau.
x kisah la ko ckp ko suke aku ke ape ke.?
tp ko fikir la perasaan bini kau.
kalau die tau stiap hri ko anta msg kt aku,
rumahtangga kau jage,slagi bole diselamat kn
try babe,,
crik la kbhgian tok kau dan ank2 kau.!
mudahmudahan

Friday, May 20, 2011

fast 5 vs nur kasih.



amboi2.
bemovie gua bln 5 nihh.

nurkasih plak..
alaalaalaallllaaa..
cedih nye..hiba nye ati mak nok..
menagis tersedu2 akak2 dlm wayang 2.
tp gua maintain,
ngis lap,ngis lap.
xde la org perasan kn..hahaa.
tp mmg sedih laa..
lgu die best aku nk crik x kire.!!




ok la ff5
sgt2 best n byk aksi.
mmg best gile x rugi gua g tgok.
tebaik kot..x de la rugi tket wayang..
teruja gua tgok
pling mcm sial bab ade blagar2 2.
amboi menjerit gua.haha,mcm haram skit..tp mmg tebaik..



Saturday, April 16, 2011

rambot.

rambot sy da pendek lg.
bru je g cut2 hari 2.
ptong skit je kawan2..biase la time bosan..




pic dkt mcd bangsa.!



sy da gmok kn..hahahaa.

pada suatu hari,


13.4.2011.
CERITA SATU (Around 1.00 am)


goshh..
hti aq bgai direntap kot..
jht kau.
punyela aku hormat kau as a brother.
mcm ni kau buat aku,
sbuln b4 ni aku tny ko kate.
aku dgr ckp org,ko x mngku.
aku syg kau gle bbi nye,kau la kwn rpt kau la abg.
tp lpas aku tau status kau yg dah ad gf kt fb.
langsung aku hlg rse hormt kat kau..
btape tkilan nye aku,
ko ingt aku nk sgt ke kt kau.
kau bgi aku ibrt abg yg aku sanjung,
sume pasal aku kau tau,xpnh pon aku nk brahsia ngn kau
ptot kau mendiam dri,x msg x call.
kau ingt aku kesah ke,?tp atleast jgn lA ko blakang kn aku.
ko sdri ckp ko syg aku,agp aku mcm adik.
tp skrg xde nye,



CERITA DUA.(8.00 am waktu malaysia)

bgon pgi gosok gg mandi.
siap2 pgi bngsar naek teksi..
brenti dkt dataran maybank bangsa msok tower c.
level 16.
ok.potpet2 dalam blik meeting.
borak itu borak ini
n then balik..
x smpi 30 minit.
ruby call..

ruby : hello faseha,

me : yes ruby ..y?

ruby : ble bole mule keje

me : haaa?i dpt job etiqa maybank bangsar 2 ke.?

ruby : yup,n ble u bole mule kje.

me : next week on monday ok.?

(smbil melompat2 kt putra lrt bangsa,org tgok je,sguh x mlu.bju kurung plak 2,dgn heel tgi)

ruby :ok.nnt dtg office sign contrak.

me : ok ruby tq so much.


wow,btape sy gmbira time nihh.i got my new job at maybank bangsar,,thnkz 2 allah..




CERITA TIGA (8.00 pm waktu malaysia)

bru bgon tido..
tgok ade msg.."hye my yufu".
fuck,aku bnci tgok nme 'yufu' dkt msg inbox aku
sial kau,pkul 6 td awek kau bru add aku dkt fb,
kalau awek ko x add aku.
mmg aku x tau status ko ape babi.!
kau hri2 msg aku.bg madah,ungkp pktaan syg2 dkt aku,
hri2 kau tau,rupe ny kau bf org.
aku da ckp dr dlu.tp kau kte xde.
sbb benda mcm ni la aku susah nk pcye ckp lelaki.
tp ble aku cube tok lebih mengenali kau
,ini yg aku dpt.
ble kantoi ko ckp sory.
kau mmg syg,cinta nk perlu kn aku.
butoh,bole g mti dgn sory kau.
bole g jahanam ngn kau pny syg,cinta..
kau kte kau tpkse trime die..
sbb aku x dpt trime kau.
aku tolak kau mentah2.
mmg ptot pon aku tolak kau.
sbb kau ingt kau polis aku bole jtoh hti,
sbb kau tgi,hensem aku bole suke kt kau tros.
gle betol la.
aku bkn prmpuan yg hamakkan sume yg kau ada.



sumenye dalam stu hri.
btape tabah nye ank perempuan azahar n siti radiah ni mengharungi ape yg die lalui..
sumenye dugaan,ape yg aku rase mengajar aku menjadi lebih matang,

lelaki ini


ok.
tahun ni, org yg dpt menjatuhkn hti sy
my exofficemate
sy suke je.bkn jatuh cinta.
sekian.!!
die hensem,macam aaron aziz sy,
badan ok,mcm hafiz af.
rambot krinting mcm michael jackson.
care ckp mcm felix agus
senyum macam fahrin ahmad.
cool macam bruno mars.
comel mcm justin bieber
low profile mcm ashraf muslim
mencuit hati macam Nabil raja lawak.
ok la sumo nye mcm die.
c elluther..




video

Saturday, April 2, 2011

menjalajala

ok td sy dudok dapo.
sy maen masak2.
ok la.
best jugak.
sifu die ibu sy,
buat roti jala.
sy rase ok la.
mcam best,
kuah pon ok.
pekat dan mnyelerekan.
isi yg byk,
tp sy pilih,kentang dengan ayam je.
2 pon da cukop memadai,
tp sy amek byk la,
sbb nk rase kenikmatan 2.
bia sampai pade ank2 buah sy,
cacing2 didalam perot.
lengkong pon ok.
sesedap rase.manis.
ok la.2 je
terima kasih :)

conteng2 tangan



ni haaa.
kje mak kt ofis nok..
da xde bnde nk wt kn..
ni la kje nye.sempatt kau diknon.
maen dok2 ukir2 gune bende lembik2 kt tangan..
auu cantikk..
tgok la sape plak yg buat, india pulakk..
aishh..becorak2 tgn mak nok2 oiii..
bukan mak sorang je,
ramai lg yg buaT..5,6 org
yg mengandung,yg sarat yg remaja..
xkire la,pon nk jugekk kan..
bukan maen bepesta ukir2 lg sume org dlm ofis 2..
tp peremfuan je la..

















trying


auuuuuuuuuu....
sugguh aku x reti malu.
sungguh aku nk bngga diri kejap
bia aku yg ckp sdri.
comel nye dikau uyun.
(perasan la weiii)

heeehh..kalau mcm ni tros kn ok.
sweet Ape.kn3..
hehe..tape la blom mse ny kot..
tudung ohh tudung..
pikaat la atie makcik nihh haa..















Friday, April 1, 2011

1.4.11

ok.aprilfool.
kesian mereka yg sy kenekan.
maaf la anda semua ye.
sy gurau2 manje.

Thursday, March 31, 2011

march kosong.

wah bulan march sy kosong.!
hehhh xde ape nk update larh.
bz smpi x dapek eden nk beblog.
marah ni marah.!!

Sunday, February 27, 2011

A.R.A.B

to much A.R.A.B..

eii kau ckp bru smlm kau knal aq.abis sblom ni??
da la..ckoOOPp..bfikir la cre matang.!
aku x pnh nk slah kan kau.
kau tak penah menghasut, mengajar ape skali pon
cuma mulot kau 2 memang penoh dengan bisa.
becakap memang pandai.
maen cakap tanpa bfikir panjang.
kau ckp gurau.tp bkn sume bnde ko bule iingt grauan
kau sedar la sikit.
sebab mulot badan binasa.
aq ckup syg kau mcm abg.
tp ko ilang kan rase hormat n kasih aku kat kau.
kau ngn aku same je da hidup 22 tahun atas muka bumi tuhan ni..
cume persekitaran n pembangunan yg membezakan..
stiap ape yg jd dlm khiduan seharian aku
atas khendak aku..bukan dorongan org laen.
bkn jugak rakan2 desekeliling aku.

Saturday, February 26, 2011

1 dalam seribu..

ohh tuhan kenapa kau..
x sgup aq untuk tak btegur sape dengan kau.
rindu sangat kemesraan yg lalu..
kau la adik kau la kakak.
kau juge la lesbian pilihan aku..
kau la tempat aku luahan kan segala nye.
kau la kotak rahsia aku..
tapi kenapa ade perselihan faham antara kau n aku.
gaduh dengan yang lain aku tak kisah tapi bukan kau.
siti sarah aishah zamri
kau ade tempat mengadu,tmpt tok meminjam bahu..
tp aku...??

Friday, February 25, 2011

risalah utk kau,kau dan kau.!




ok la fine...sume nye salah aku..
kau macam la bagoz sangat..kau rase kau da cukop baik la..
ko nak nasihat aq bole..aq trime je..
tp lg la ..jgn la smpai ko buat aq rase jelik..
selame ni aku hormat kau.baek laki ke perempuan...
tapi sampai bile kalau korang sendiri x tau nk hormat life aku..
camonnn la babe..aq pon ade life sdri..
bkn aq x blik everyweek aq g myundal ke ape..
ko ingt aq ni jht sg ke nakal sgt ke.???.
ko ade otak aq pon ade otak gak..
so ko bole bfikir aku pon bole..
jgn la sampai ko suke2 hati ko je nk tduh aq yg bukan2..
aq g tlg kawan..
ko ckp aq da pndai lepak kondo..
aku tau la mane baik mane jhat..
tp ko x abis abis nk blame aq..
aq la yg da brubah,,aq la yg da laen,,
aq pn x phm la..
korang pnye brubah aq x pnh pn ckp ape,,,
kau tipu aq..padahal bnde 2 aq sdri nmpk kot dpan mte aq..
ble aq perli kau ckop baik .boleh lg kau tpu..hahaha.
tlg la weii...brenti la maen tduh2 ni...
aq syg ko kot..ko ni da mcm family aq da..


yg pmpuan lak dgn boyfriend sbok dgn boy..
dlu xde pkwe,sume bole je..
siap ade yg ckp..kalo die solo aq kne solo..
ohh ko cpel ko bia kn aq solo..
ape pnye kwan,??aq ckop jge hti kau kaw2 nye..
mmg aq da agk da..

ok la fine..korang bz kn,
smpi xde mse nk tny kabar.
tp msg pkwe bole hari2..msg mber tny kabar mmg xde..
kalo aq x msg,mmg x la korang nk msg kn..
agk ny aq je ingt kt korang kot..
pas 2 ckp bz la exam la..
2 sume alasan la babe.....chooiii..
pas 2 bole ckp pkwe bkn pnce..halamaakkk..
bantai la..
tp ble gdoh emosi skit..
sape korang crik .mber gak..
nak x nk tpakse la dgr luahan hti bodoh korang 2..

kalau korang rase aq da laen,korang silap..
cume keadaan je yg membezakan,keadaan skeliling yg
myebabkan aq laen,x kisah la punce dr care khidupan ataupon rakan sekalipon..
pliz la weii jgn disebab kan bende remeh temehh mcam ni
korang lupe sape orang kt sisi korang sebelom korang rase kebahagian ngan org laen..
blaja tok hormat life org laen..
aq da mlz la nk ckp,,korang da besa tau sdri la..
fkir balik ape yg jd,,antara kau,kau n kau sblom ni..
pas 2 bg tau aq sape yg byk mkn jti.korang ke aq..
sumpah...
aq da penat la nk jage hati kawan ni..
sbab nnt aq sdri yg makan hati balik..


sekian







kawan

fening kepala aku.macam macam masalah jadi.kawan ni memang banyak kerenah,ade yang A ada yang B..kadangkadang sedih,kadang kadang happy la..alaa.da memang lumrah kawan akan penting kan kekasih hati sendiri..mula mula je cakap kalau dibagi pilihan dieorang pilih kawan,tapi hakikatnye kekasih hati yang jadi pilihan..bukak mate korang sendiri tengok n nilai kan..tapi bile jadi something kenape cari kawan,mane pergi nye kekasih hati,,fikirkan,??kadang2 manusia ni,bile disemai dengan kasih sayang n cinta,mulala lupa n alpa..hey,x salah becinta cume jangan telampau taksub,,bile jadi pegaduhan mula la..xde sape nak mengaku kesalahan,,eii,aku brape banyak kali makan hati dengan perangai bodoh kawan2 aku..da ade lelaki pujaan mula la lupa rakan..dulu semua nak same.sekarang kawan tinggal belakang..

kenyataan.!!

Thursday, February 24, 2011

peristiwa 21 feb..

weii jom blik..
da 8.30 da nihh..
aq lapa...
dr tgkt 8 2 nk ke G.
aq mas wan n kak aza..
naek lift same..brempt..nk g mkn..
lapo da yob..
skali.. ehh phal lift ni x grak..sill k 8floor lg..
ahh sudah...
sangkut...lift jam..
buat hal btol la..
wan tekan loceng...
rupenye kteorg still x grak.
ade g kt 8floor..
sbbab dgr sore epul kt lua memanggil2..N tgelak..

wei kwan tsgkut kt dlm lift korang le gelak2 lak..
tlg la...
call2 securite n diorg pn x le nk buat ape..
ahaaaa..amek kau mnapak la dlm lift tgu abg2 bomba..
siap bsile kt dlm lift lg..pnt bedri..
bgdoh2 dlm lift 2..maun x nye msing2 da cuak..
yela..2 kali erenjut..sape x cuakk..erkk..
gelak2 lg..kn da kne mrah
sume org x tenteram time 2..huhuh...pengalaman2..

pnt wehh..peloh jgn ckp la..basah da ktiak aq ni
da la aritu pkai bju kurung..panas dowhhh..
tgu pny tgu...sampai pon abg bomba..
pehh lme x lme gk la dlml lift 2 maun sjam aq rse..argghhhh
cpt kteorg kluar dgn bntuan abg2 bomba..yg trik kteorg dr lua..
tgok2 ade kt tgkt 9..
lift tsgkot k tgah2..antra tgkt lpan n 9..aq pn x hm cm ne leh ke ats..

tension2. n x suke la...
tp sejuk hti ble tgok mke abg2 bomba yg comel n hensem2 blake..
mekasih dehh..nolong kito oghe berempak nihh..

hohoii..lift ooo lift....mcam2..


ps..ade video nnt try upload..sbb kt hp mber..

Sunday, February 20, 2011

luvbite..


erkk..badan sy penuh dgn merah2...
wahh jgn jelez..korang ade.?
xde kan..
kcik2..byk plak 2,,
pandai la u buat yunk..
kcik2 je...comel plak 2..
blkg lher,dada..
mrate rate uollsss...
urghhhhhhh.
tp korang rase aq ske ke.??
x ponn...benci2..
binatang ape tah yg dah mengigit bdan aq ni
sampai merah2 n gatal2..
waaaaaa..xsuke2...
rase nk kuncah2 binatang 2 jeee..






kecik je kn..p gtal die..bpak punye gtal..byk plak 2..



Thursday, February 10, 2011

kampunghalaman :)


sepetang di sawah padi..
haha..xde kije.so g jalan2 kt sawah kg nenda..









me n sista


wih my cousin


me n lil bro











sibling


cousy


luv each other